Mikos virksomhet kan spores tilbake til 1971. Gründer og sivilingeniør Fredrik Michelsen sørget for å ha flere ben å stå på. Han tegnet og leverte kraner samtidig som han solgte kontormaskiner (tegnebrett og arkivskap). På starten av 70-tallet i nord-Tyskland sank et skip med et parti appelsiner til havets bunn. Skipet ble hevet og solgt til metallverdi mens appelsinene ble transportert til et saftpresseri og siden solgt som juice. Denne handelen fascinerte gründer Fredrik Michelsen som tok med seg idéen om å gjenvinne skadede varepartier tilbake til Norge. På den måten ble miljøvern og gjenvinning sentrale verdier i Mikos forretningsidé.

I 1995 kjøpte Miko Statfjord A lastebøye fra Høvding skipsopphugging. Denne bøyen var en 160 m lang konstruksjon med maksimal dypgående på over 30 m. Vi tok ut over 4000 tonn jernmalm før bøya ble slept til kjøperen i nord-Spania. Han hugget opp plattformen og smeltet om stålet som i dag er ankerkjetting i Njord-plattformen. Ballasten ble gjenvunnet og benyttes i dag i et kranfartøy. Bildene er fra operasjonen.

Jan-Eirik Hansen
Styreleder
Jan-Erik Hansen er utdannet handelsøkonom og er styreleder i Miko. Han har bred erfaring på ledernivå og har resultatansvar fra internasjonale organisasjoner. Styrken hans ligger i å redefinere forretningsstrategier og initiere og implementere omfattende prosesser tilknyttet relasjonsbygging, forhandlinger og sikring av nøkkelkunder både nasjonalt og internasjonalt.
Ansatt
Nicolai Michelsen
Daglig leder
Nicolai Michelsen er utdannet sivilingeniør og er gründer og daglig leder i Miko. Han har over 30 års erfaring innen marin- og offshorebransjen og sitter på 22. året som daglig leder i Miko Marine AS. Disse erfaringene gjør han til en driftig leder med kunnskap og kreativitet som hjelper han å identifisere og kommersialisere gode idéer og løsninger.
Ansatt